Članek

Za vse priložnosti

Barvito in zdravo kosilo

ZAKAJ? Naravnost idealen in že na videz privlačen obrok za diabetike; brez škroba in z majhnim deležem ogljikovih hidratov. Postrežemo na listih radiča, ki povečajo vsebnost zaželenih vlaknin.

Za 4 osebe potrebujemo:

8 perutničk
4 rdeče pese (40 dag)
2 rumeni bučki
4 žlice oljčnega olja
2 žlici kisa
sol, sveže strt poper
žlička kurkume
žlička kumine
8 dag skute
2 žlici kisle smetane
glavica radiča

Rdečo peso skuhamo, ohladimo, olupimo in naribano pripravimo v solati z oljčnim oljem, kisom, strto kumino in soljo.
Bučke narežemo na četrtine, prepolovimo in izdolbemo sredico. Narežemo na tanjše kose in na vročem olju popečemo. Solimo, popramo in dodamo kurkumo za lepo rumeno barvo. Še malo popražimo in odstavimo.
Oprane, otrte in posoljene perutničke popečemo v ponvi z malo olja. Vsako jed postrežemo posebej v listih radiča štrucarja.

1 porcija vsebuje:
kalorij
ogljikovih hidratov
beljakovin
maščob


#Novice #sladkornabolezen #PerutninaPtuj #PivkaPerutninarstvo #Perutnina #KrvniSladkor #Nakrožniku #kosilozadiabetike