
Za 4 osebe potrebujemo:
8 perutničk
4 rdeče pese (40 dag)
2 rumeni bučki
4 žlice oljčnega olja
2 žlici kisa
sol, sveže strt poper
žlička kurkume
žlička kumine
8 dag skute
2 žlici kisle smetane
glavica radiča
Rdečo peso skuhamo, ohladimo, olupimo in naribano pripravimo v solati z oljčnim oljem, kisom, strto kumino in soljo.
Bučke narežemo na četrtine, prepolovimo in izdolbemo sredico. Narežemo na tanjše kose in na vročem olju popečemo. Solimo, popramo in dodamo kurkumo za lepo rumeno barvo. Še malo popražimo in odstavimo.
Oprane, otrte in posoljene perutničke popečemo v ponvi z malo olja. Vsako jed postrežemo posebej v listih radiča štrucarja.
1 porcija vsebuje:
kalorij
ogljikovih hidratov
beljakovin
maščob