Sestavine za 6 krofov:
110 g razmaščene MANDLJEVE moke ali BIO MANDLJEVE razmaščene moke
35 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem
1 ČŽ pecilnega praška
35 g kokosovega mleka iz pločevinke
2 jajci
1/2 ČŽ kisa
Sestavine za preliv:
50 g TEMNE ČOKOLADE brez sladkorja
10 g kokosovega olja
Sestavine za posip:
2 JŽ mandljev v lističih
2 JŽ nastrganega kokosa
1 JŽ ERITRITOLA v prahu z magnezijem
1 ČŽ stopljene in ohlajene kokosove maščobe
Priprava krofkov:
Pečico segrejemo na 175°C. V posodi zmešamo jajca, kis in kokosovo mleko – uporabimo samo strjen del, v ločeni posodi pa zmešamo moko, eritritol in pecilni prašek. Suhe sestavine dodamo mokrim in dobro premešamo. Pekač za krofe dobro naoljimo in v vsakega nadevamo enako količino mase: Maso lahko nadevamo z žlico, lahko pa vso maso predevamo v vrečko za pipetiranje, odrežemo rob in tako odmerimo maso v vsako posodico.
Pečemo 14-15 minut. Po peki pustimo pečico prižgano, saj jo bomo potrebovali še za posip
Priprava preliva:
Temno čokolado in olje stopimo na vodni kopeli. Dobro premešamo in ko masa malo ohladi, vanjo do približno polovice pomočimo spečene krofe, ki jih nato odlagamo na rešetko za hlajenje, da stran odteče odvečna čokolada.
Priprava posipa:
Vse sestavine zmešamo in razporedite po manjšem pekaču. Pečemo 15-20 minut oz. tako dolgo, da je zmes zlatorjave barve. Odstranimo iz pečice, počakamo, da se ohladi in posujemo po krofkih