Članek

Tradicionalna prireditev

Diabetes INFO točka na sejmu Narava zdravje

Sejem Narava- zdravje tradicionalno pomeni enega vrhuncev jesenskih aktivnosti na področju ozaveščanja o nevarnostih diabetesa.

Že od samih začetkov kampanje Bodi odličnjak, je na sejmu organizirana diabetes INFO točka, tokrat še vedno pod geslom Neločljivo povezani, ki simbolizira povezanost visokega sladkorja, bolezni ledvic ter srčno-žilnih zapletov.

Na info točki kateri poleg nasvetov o diabetesu ter zdravi prehrani, izvajamo meritve krvnega sladkorja in delimo izvode novo natisnjene publikacije Diabetes, na voljo pa je še veliko drugih izobraževalnih gradiv o diabetesu. Letos svoja keramičarske proizvode predstavlja še Darja Lovšin, tudi avtorica kuharskih knjig za diabetike, ki jih lahko najdete na info točki.

Sicer pa sejem ponuja ogromno ponudnikov zdrave in ekološke hrane ter raznoraznih izdelkov za telo, delavnic in razstav, najbolj sta tokrat v ospredju razstava domačih živali in plazilcev. Legendarna gobarska je tako malce v ozadju, toda gobji golaž je še vedno močan dejavnik, ki pritegne obiskovalce.

Vabljeni do nedelje do 18 ure.

#novice #ZdravaPrehrana #MedicinaInPreventiva