Članek

Malce drugače

Jed, ki je septembra še aktualna. Polnjene paprike s kuskusom, grahom in koruzo

Vemo, da so klasične najboljše, toda kdaj je vredno poizkusiti še kaj drugega.

Za 4 jedce potrebujemo:

8 rdečih paprik
200 g kuskusa
400 ml zelenjavne jušne osnove
skodelico zmrznjenega graha
manjšo konzervo vložene koruze
pol čebule
svež peteršilj
150 g poltrdega kozjega sira
2 žlici olivnega olja

V kozici zavremo polovico jušne osnove in z njo prelijemo kuskus, pokrijemo in pustimo stati 10 minut, vmes prerahljamo. Čebulo nasekljamo, peteršilj operemo in sesekljamo, kozji sir zrežemo na kocke. Paprike operemo, osušimo, odrežemo pokrovčke in odstranimo semena.
V skledo s kuskusom dodamo koščke kozjega sira, sesekljan peteršilj, narezano čebulo, grah, odcejeno koruzo ter žlico olivnega. Solimo, popramo in premešamo.
Paprike napolnimo s pripravljenim nadevom in jih pokonci postavimo v pekač. Pokrijemo jih z odrezanimi pokrovčki in prelijemo z dvema žlicama olivnega olja. V pekač prilijemo preostalo jušno osnovo in damo peč v ogreto pečico. Pečene so v pol ure.

#DiabetesInPrehrana #zdravaprehrana #ZdravaKuhinja #polnjenepaprike #Diabetes