Članek

Od meritev sladkorja in kostne gostote do vožnje s ponijem

V centru Ljubljane je bilo festivalsko vzdušje. In še zelo zdravo.

Lekarna Ljubljana je v soboto, 7. septembra 2024 pripravila na Kongresnem trgu 9. Festival zdravja. Festivalski dan je bil zanimiv in poln koristnih nasvetov, namenjen pa vsem generacijam, saj se je našlo veliko zanimivosti za staro in mlado.

Odločitev, da namesto Križank postane prizorišče živahnega festovalskga utripa ploščad na Kongresnem trgu, se je v sončnem dnevu, ki je na ljubljanske ulice privabil množico ljudi, izkazala za pravilno. Pestra ponudba izdelkov in storitev je k festivalskim stojnicami privabila stotine obiskovalcev, ki so izkoristili priložnost, da mimogrede še nekaj storijo za svoje zdravje.
Obiskovalcem so biile na voljo številne brezplačne preventivne meritve, posveti z magistri farmacije in drugimi strokovnjaki o zdravem življenjskem slogu ter pravilni in varni uporabi zdravil, ponudniki pa so predstavljali tudi široko paleto izdelkov za ohranjanje zdravja in dobrega počutja.
Prizadevni organizatorji so pripravili številne zanimive strokovne pogovore: o negi kože s Tajko Selan, o mirnem življenju z zdravnikom in pisateljem Davidom Zupančičem, o paliativni oskrbi in še mnogo zanimivega. Zdravje je treba začeti krepiti že v otroških letih, zato so za otroke pripravili zanimiv spremljevalni program z mini lekarno, delavnico za izdelavo krem, jahanje ponijev in vožnjo s kočijo, pa tudi poslikava obraza, kolo sreče, foto kotiček in karikaturist so bili prisrčna popestritev za mlado in staro.
Zavod Diabetes je že od vsega začetka pred devetimi leti partner ljubljanskega Festivala zdravja, na katerem začenja vsakoletno nacionalno kampanjo proti diabetesu Bodi odličnjak. Tudi letos smo v okviru kampanje na diabetes info stojnici organizirali meritve krvnega sladkorja in delili izobraževalna gradiva, revij Dita in časopis Diabetes, na voljo pa je bilo tudi svetovanje o zdravi prehrani diabetikov.

#FestivalZdravja #kampanjabodiodličnjak #MedicinaInPreventiva #MeritveSladkorja #Novice