Članek

Festival za 3. življenjsko obdobje

Kampanja Bodi odličnjak med starejšimi občani v Cankarjevem domu

V okviru partnerstva s festivalom se kampanja že tradicionalno udeležuje največje prireditve za starejše v tem delu Evrope.

Festival za tretje življenjsko obdobje je največja prireditev za starejše v Evropi, nastal ob Mednarodnem letu starejših (1999) na pobudo Vlade Republike Slovenije. V letu 2024 obeležuje 23. obletnico svojega obstoja, ko bo tri dni brezplačno za obiskovalce odprl vrata Cankarjevega doma od 30. septembra do 2. oktobra 2024. Festival je od samega začetka posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami – ravno zato ves program poteka pod geslom Vsi smo ena generacija!

Na diabetes INFO točki Zavoda Diabetes si lahko obiskovalci izmerijo krvni sladkor, vzamej osvoj brezplačni izvod publikacije Diabetes ali pa si kupijo kakšno od knjig v zbirki Diabetes. Seveda pa se radi tudi pogovorimo o stvareh, ki vas tarejo glede bolezni, še raje pa o stvareh, ki vas veselijo. Zato le obiščite festival in naš prostor, vstop je brezplačen, traja pa do srede do '17 ure.

#Novice #Festival #Cankarjevdom #BodiOdličnjak #MedicinaInPreventiva