Članek

Diabetes in prehrana

Jagnječji kari

Izjemno okusno malo kosilo, po katerem boste jagenjčka pripravljali samo še na ta način. Malo kalorij, nizek GI.

Za 6 porcij potrebujemo:

  • 80 dag jagnjetine, pleče

  • 2 čebuli

  • 2 stroka česna

  • 2 žlici olja

  • 1 lovorov list

  • sol

  • sveže strt poper

  • 1 jabolko

  • 2 žlički karija

  • 2 dl vode

  • 1 kozarček jogurta

  • 1 žlica moke

Meso operemo, osušimo in narežemo na manjše kose. Opečemo ga na vročem olju, dodamo sesekljano čebulo in česen in pražimo 5 minut. Začinimo s soljo, sveže strtim poprom, karijem in lovorjevim listom. Jabolko olupimo in narežemo na koce ter dodamo kariju. Prilijemo vodo in dušimo, malo pred koncem zmešamo moko z jogurtom in prilijemo k mesu, premešamo in pokuhamo. Ponudimo z bulgurjem.

1 porcija vsebuje:

  • kalorij 228

  • ogljikovih hidratov 7 g

  • beljakovin 29 g

  • maščob 9 g

  • nasičenih maščob 2 g

  • prehranskih vlaknin 1 g

#DiabetesInPrehrana #MalaKosila #recepti