Osvežilna solata za nizek krvni sladkor. Lečo pol ure pred kuhanjem namočimo v osoljeni vodi, da bo prej kuhana. Lovor ublaži napenjanje.
Za 6 porcij potrebujemo:
20 dag leče
2 kisli kumarici
12 dag fete
4 paradižnike češnjevce
pol glave mehke solate
3 mlade čebule
2 stroka česna
sol, sveže strt poper
Polivka:
sok ene limone
2 žlici oljčnega olja
vejica svežega koprca
Lečo skuhamo v slanem kropu z lovorjevim listom in pustimo pod pokrovko 5 minut, da se napne. Narežemo mlado čebulo na kolobarčke, nasekljamo kisle kumarice in česen ter skupaj z oprano solato vmešamo k leči. Prelijemo s polivko iz limoninega soka, oljčnega olja in sesekljanega koprca. Povrhu potresemo z narezano feto.
1 porcija vsebuje:
kalorij 190
beljakovin 10 g
ogljikovih hidratov 9 g
maščob 12 g
nasičenih maščob 4 g
prehranskih vlaknin 3 g