Članek

Diabetes in prehrana

Obloženi kruhki

Diabetiki morajo večkrat na dan po malem jesti, da naenkrat preveč ne obremenijo presnove. Pomembno je, da ne izpuščajo dopoldanske in popoldanske malice in tu pridejo v poštev prigrizki. Ne namaz, temveč kruh bo dvignil krvni sladkor diabetiku, zato naj bo polnozrnat, ki ima nekoliko nižji glikemični indeks in še ta v tenkih rezinah.

Polnozrnat obložen kruhek s puranjimi prsmi

Smetanov hren, dve rezini kivija in nariban korenček = veliko vlaknin

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 4 rezine polnovrednega kruha

  • 10 dag puranjih prsi

  • 2 kivija

  • 4 češnjevci

  • 1 korenček

  • 4 žlice smetanovega hrena

Kruhke namažemo s smetanovim hrenom, obložimo z 2 rezinama šunke, kolobarji kivija in narezanim češnjevcem. Okrasimo s korenjevimi trakci.

Smetanov hren: 15 dag skute, 2 žlici kisle smetane, 2 žlički naribanega hrena, posolimo in dobro premešamo.

1 kruhek vsebuje:

  • kalorij 192

  • ogljikovih hidratov 27 g

  • beljakovin 9 g

  • maščob 5 g

  • nasičenih maščob 0,5 g

  • prehranskih vlaknin 4 g

#DiabetesInPrehrana #Recept #ObloženiKruhki