Članek

Diabetična sladica

Najboljši so še topli

Sočni narastki s svežim okusom borovnic in skute ter z manj škroba. Najboljši so še topli.

Borovničevi mafini s skuto

Za 12 mafinov potrebujemo:

5 žlic eritritola
90 g masla
2 jajci
100 g skute
160 g moke
15 dag borovnic
1 pecilni prašek
vanilin sladkor


Ogrejemo pečico na 190 o C. Zmehčano maslo dobro razmešamo z eritritolom, vanilin sladkorjem in jajci. Vmešamo skuto in moko s pecilnim praškom in na koncu borovnice.
Namestimo modelčke za mafine v pekač in jih z žličko, ki jo sproti pomakamo v mrzlo vodo, da se ne prijemlje, do tričetrt napolnimo z maso. Pečemo 25 minut in pustimo, da se ohladijo do mlačnega.


#Diabetes #Novice #ZdravaPrehrana #mufin #diabetičnahrana #zdravahrana #DiabetičneSladice