Pozdravljeni na mojem blogu!

Naj vam na kratko povem nekaj o sebi. Ime mi je Špela, prihajam iz Velenja in imam sladkorno bolezen tipa 1. Že 18 let. Od leta 1993 do 2001 sem se zdravila z injekcijami inzulina 4x na dan. No, leta 2001 pa se mi je življenje s diabetesom spremenilo, seveda na boljše. Dobila sem inzulinsko črpalko Minimed 508. Tudi sama urejenost se je zelo izboljšala. Ampak o tem drugič…

V prostem času sem rada v naravi, obožujem morje, zvezdno nebo in sončne zahode. Včasih sem igrala tudi golf, ampak sem ga zaradi poškodbe začasno opustila. Rada plešem in pojem – ponavadi pod tušem ali v avtu, tipično. Veliko časa preživim tudi z družino, mojimi nečaki in nečakinjami ter z mojim fantom. Rada potujem, videla sem že veliko sveta, ampak še vedno premalo. Sicer pa sem še mlada in me vse to še čaka. Po poklicu sem diplomirana organizatorka turizma, tako da glede na moj hobi (potovanja), imam pravšnji poklic. Moji življenjski cilji so, seveda, družina, dobra služba povezana z turizmom (upam da kdaj lastna turistična agencija specializirana za golf potovanja), hiška nekje na deželi, kuža, mačka…se mi zdi, da tudi nekaj tipičnega. Predvsem pa si želim umirjenega življenja ter predvsem zdravja. In pa to, da bi končno odkrili zdravilo za sladkorno bolezen. Upam in si želim.

Za pisanje bloga o sladkorni bolezni sem se odločila, seveda na povabilo Zavoda Diabetes, zaradi preprostega razloga. Želim deliti svoje izkušnje, znanja, nasvete, skrbi, veselje, žalost in srečo v povezavi z diabetesom z vsakim od vas. Želim opomniti diabetike, da življenje s sladkorno ni noben bav-bav in da se vse zmore, če le imamo željo po tem.

Upam, da bo moj blog zanimiv za branje in da boste v njem našli neko oporo in spoznanje, da niste sami v tem. Jaz sem z vami!

Vaša blogerka Špela

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.