Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

 
 
 

 
 
 

Priporoči stran prijatelju

 
 
 

Preventiva

Največji dejavnik tveganja za razvoj diabetesa tip 2, ki ga lahko učinkovito preprečujemo, je centralna trebušna debelost. Število debelih ljudi v Evropski uniji se je v zadnjih tridesetih letih izjemno povečalo.  V Evropi  je 28 % moških in 38 % žensk pretežkih ali debelih.  Debelih je več kot 5 milijonov otrok. Nezdrava prehrana in pomanjkanje telesne dejavnosti sta glavna vzroka za diabetes.

Na področju preventive diabetesa vodi Zavod Diabetes preventivnol zdravstveno kampanjo Bodi odličnjak! s ciljem omejevanja diabetesa in diabetičnih zapletov. Kampanja poteka preko diabetes info točk, revije Dita, časopisa Diabetes, citylightov na javnih površinah in v programih promocije zdravja na delovnem mestu (Petrol, Slovenske železnice, Banka BKS) itd. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.