Odgovarja diabetolog Damjan Justinek, dr.med.

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Priporoči stran prijatelju

 
 
 

 
Razvrsti po:
 
 • Št. komentarjev 0

  Ko sem lačna, sem slabotna

  Avtor vprašanja: Saša
  Nisem diabetik, vendar imam vprašanje. Kadar sem lačna, postanem slabotna, razdražljiva, zmedena ali pa se kar tresem. Zanima me, kaj je vzrok temu in kako to zdraviti? Upam, da je to samo večja lakota, me pa vseeno skrbi, ker vem, da imajo diabetiki pogosto nizke sladkorje, ampak to je zaradi zdravil. Za informacijo naj povem, da ima moja mama diabetes.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Prilagoditev inzulina po odpustu iz bolnišnice

  Avtor vprašanja: Luka
  Moj oče (70 let) je bil pred tednom dni odpuščen iz bolnišnice Topolšica, kjer so ga zadržali zaradi hude pljučnice. Preden so ga sprejeli, je med drugimi jemal tudi 3mg tablete Amaryl za sladkorno bolezen. V bolnišnici Topolšica so mu začeli dajati inzulin in mu ga tudi predpisali za nadaljnjo uporabo doma. Pojavili pa so se problemi.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Zdravilo za bolečine v nogah

  Avtor vprašanja: Koprčan
  Zanima me, kakšno bi bilo najboljše zdravilo za bolečino zaradi diabetične periferne nevropatije?
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Ali imam prediabetes?

  Avtor vprašanja: Branka
  Na vas se obračam z vprašanjem v zvezi s povišanim krvnim sladkorjem, ki so mi ga ugotovili pred enim tednom. Stara sem 44 let, pri višini 165 cm tehtam 74 kilogramov, imam sedeče delo, vendar se veliko gibljem, sprehajam s psom, kolesarim, 2 do 3 krat tedensko zjutraj telovadim zardi bolečin v križu itd. Pri meritvah krvnega sladkorja so mi namerili 7,7 milimolov krvnega sladkorja. Večkrat sem si že merila krvni sladkor, nikoli ni bil čez 7 milimolov, med 6 in 7 milimoli pa je že bil. Oče je diabetik in bojim se, da sem tudi jaz ogrožena. Kaj mi svetujete?
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Očetu popušča srce

  Avtor vprašanja: Dominika
  Zanima me za očeta, star je 77 let, ima srčno popuščanje, imel je že tudi poseg odmašitve žil in ima sladkorno bolezen tipa 2. Njegova povprečna vrednost Hba1c je 8,5 % in je ne more znižati. Jemlje zdravila Glucotrol 10 mg za diabetes in več drugih za srce. Prosim kaj svetujete? K diabetologu ne hodi, pač pa k splošnemu zdravniku in kardiologu.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Utrujenost, oslabelost, tudi kratka izguba vida.

  Stara sem 22 let, že nekaj časa imam močne glavobole, trpim za neprestano utrujenostjo, zjutraj se zbujam nespočita in oslabljena, utrujenost se po vsakem obroku še poveča...
  Več o ...
   
 
Prvi6566676869NaslednjiZadnji
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.