Odgovarja diabetolog Damjan Justinek, dr.med.

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Priporoči stran prijatelju

 
 
 

 
Razvrsti po:
 
 • Št. komentarjev 0

  Kdo ima prav?

  Avtor vprašanja: Boris
  Spoštovani, imam diabetes tip 2, do pred kratkim sem vsakodnevno jemal po dve različni tabletki, sladkor sem imel po jedi od 7 do 8. Po zadnji kontroli pri diabetologu imam samo še eno tabletko na dan, sladkor po jedi pa se mi giblje med 9 in 10. Osebni zdravnik pravi, da je to preveč, diabetolog pa, da to ni nič hudega.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Problematične tablete

  Avtor vprašanja: Zvesta bralka iz Ljubljane
  Na vas se obračam, ker v ambulanti, kamor hodim, ne morem dobiti pravega odgovora za moj problem. To pa je, da ne prenašam skoraj nobenih tablet zaradi želodca. Imela sem tri rane na želodcu in operacijo, zdaj pa je želodec preobčutljiv. Dolga leta sem jemala Diaprel MR 60, a mi ni več zadoščal, zato mi je zdravnica predpisala druge tablete, preizkusila sem že Glukofage, Glucobay in Glurenorm, a jih nisem dobro prenašala, še posebej Glucobay ne zaradi napenjanja. žal se mi zdi, da je zdravnica jezna name, če načnem to temo.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Simon in športi

  Avtor vprašanja: Simon
  Imam povečan sladkor (6,7)in me zanima s katerimi športi se moram ukvarjati, da bom znižal sladkor v krvi in predvsem me zanima, če lahko kolesarim?
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Nezavedne hipoglikemije

  Avtor vprašanja: Anita T.
  Prosila bi vas, če lahko moje vprašanje čim prej posredujete diabetologu, ki svetuje tudi v vaši reviji Dita, katere redni naročniki smo in jo z veseljem prebiramo. Moj mož je diabetik (tip 1). Star je 38 let in je 20 let na inzulinu. Bolezen dobro obvladuje, nima nobenih drugih zdravstvenih težav, njegovi zdravstveni pregledi oz. izvidi (holesterol, ledvice, žile, oči) so vedno bp. Njegov največji problem pa predstavljajo nezavedne hipe.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Ko sem lačna, sem slabotna

  Avtor vprašanja: Saša
  Nisem diabetik, vendar imam vprašanje. Kadar sem lačna, postanem slabotna, razdražljiva, zmedena ali pa se kar tresem. Zanima me, kaj je vzrok temu in kako to zdraviti? Upam, da je to samo večja lakota, me pa vseeno skrbi, ker vem, da imajo diabetiki pogosto nizke sladkorje, ampak to je zaradi zdravil. Za informacijo naj povem, da ima moja mama diabetes.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Prilagoditev inzulina po odpustu iz bolnišnice

  Avtor vprašanja: Luka
  Moj oče (70 let) je bil pred tednom dni odpuščen iz bolnišnice Topolšica, kjer so ga zadržali zaradi hude pljučnice. Preden so ga sprejeli, je med drugimi jemal tudi 3mg tablete Amaryl za sladkorno bolezen. V bolnišnici Topolšica so mu začeli dajati inzulin in mu ga tudi predpisali za nadaljnjo uporabo doma. Pojavili pa so se problemi.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Zdravilo za bolečine v nogah

  Avtor vprašanja: Koprčan
  Zanima me, kakšno bi bilo najboljše zdravilo za bolečino zaradi diabetične periferne nevropatije?
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Ali imam prediabetes?

  Avtor vprašanja: Branka
  Na vas se obračam z vprašanjem v zvezi s povišanim krvnim sladkorjem, ki so mi ga ugotovili pred enim tednom. Stara sem 44 let, pri višini 165 cm tehtam 74 kilogramov, imam sedeče delo, vendar se veliko gibljem, sprehajam s psom, kolesarim, 2 do 3 krat tedensko zjutraj telovadim zardi bolečin v križu itd. Pri meritvah krvnega sladkorja so mi namerili 7,7 milimolov krvnega sladkorja. Večkrat sem si že merila krvni sladkor, nikoli ni bil čez 7 milimolov, med 6 in 7 milimoli pa je že bil. Oče je diabetik in bojim se, da sem tudi jaz ogrožena. Kaj mi svetujete?
  Več o ...
   
 
Prvi6465666768Zadnji
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.