Odgovarja diabetolog Damjan Justinek, dr.med.

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Priporoči stran prijatelju

 
 
 

 
Razvrsti po:
 
 • Št. komentarjev 0

  13.10.2011

  Prehranska dopolnila

  Sem diabetik na dieti in to že šest let. Krvni sladkor je maksimalno do 6,5 milimola. Moja sorodnica se ukvarja s prodajo HERBALIFE in mi ga priporoča, ker je baje dietetični proizvod. Podatki o hranilni vrednosti na 100 g me malo motijo...
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 1

  12.10.2011

  Utrujen po inzulinu

  Avtor vprašanja: Marjan D.
  Star sem 80 let in sladkorno bolezen poskušam obvladovati z inzulinom. Zjutraj pred zajtrkom ga vbrizgam 50 enot, pred večerjo pa 6 do 8 enot. ob uporabi inzulina pa se počutim zelo utrujenega in zaspanega. Grem v posteljo, da bi se odpočil, toda ne morem zaspati. Zakaj taka utrujenost in zaspanost? Je kriv inzulin, ali pa moja slabokrvnost, ki jo ugotavljajo v laboratoriju v ambulanti. Hvala za razumevanje in odgovor. S spoštovanjem, Marijan D
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 1

  11.10.2011

  Fižol in ajdova moka

  Avtor vprašanja: Mirjam
  Ali diabetik lahko je fižol in živila iz ajdove moke?
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  11.10.2011

  Ali je sladkorna bolezen usodna?

  Avtor vprašanja: Ines
  Je bila kdaj sladkorna bolezen pri otrocih od 18-19 leta usodna? Govorim o diabetesu tipa 1. Hvala za odgovor .
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Nosečnost in krvni sadkor

  Sem tretjič noseča, stara 39 let in v 36 tednu. Verjemite mi, da sem internet prečesala gor in dol in da so informacije, ki sem jih našla glede nosečniškega diabetesa, skoraj tako različne kot je avtorjev. Zanima me, kaj je po vašem mnenju vrednost, v katerih se mora gibati sladkor nosečnice. Po mnenju mojega zdravnika je to max. 6,6 dve uri po obroku, na enem forumu je bila ta meja pri 8,0, itd. Zaradi tega sem malce zmedena.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Ali lahko po svoji presoji vzamem več tablet?

  Moje vprašanje je, kaj narediti, ko se sladkor zveča? Včasih mi naraste na 19, prejemam Diaprel 60 mg 1 zjutraj Glucophage 850 mg 1 zjutraj in eno zvečer. Opazila sem, da kadar mi naraste, sem bolj živčna ali je lahko to od stresa? Ali lahko povečam doze tablet brez zdravnice?
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Groza po kolesarskem vzponu

  Avtor vprašanja: Mitja Rajh
  Sem diabetik tipa 2. Do zdaj sem nivo sladkorja uravnaval bolj ali manj uspešno s hrano in rekreacijo. Do zdaj se mi je nivo sladkorja vedno znižal po telesni dejavnosti, danes se po nekoliko težjem enournem kolesarskem vzponu doma z grozo opazil, da se mi je sladkor dvignil celo na 12,5 čeprav sem od doma šel z 7,5. Prosim, če mi odgovorite, kaj je vzrok temu in če se zdaj sploh še ukvarjam s težjo rekreacijo?
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Amputacija zaradi diabetesa

  V zadnji številki Dite me je zelo prestrašil članek "Amputacije zaradi diabetesa". Gospa, o kateri pišete, se je zdravila, tako pravi, samo s hrano, a so ji vseeno morali amputirati noge. Nikjer pa ne piše, koliko so bile njene vrednosti krvnega sladkorja pri tem zdravljenju. Ker dvomim, da so ji morali amputirati noge pri nizkih vrednostih, me zanima me koliko so tiste vrednosti sladkorja, pri katerih pride do nevarnost amputacije nog.
  Več o ...
   
 
Prvi6465666768Zadnji
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.