Odgovarja diabetolog Damjan Justinek, dr.med.

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Priporoči stran prijatelju

 
 
 

 
Razvrsti po:
 
 • Št. komentarjev 0

  Ali lahko po svoji presoji vzamem več tablet?

  Moje vprašanje je, kaj narediti, ko se sladkor zveča? Včasih mi naraste na 19, prejemam Diaprel 60 mg 1 zjutraj Glucophage 850 mg 1 zjutraj in eno zvečer. Opazila sem, da kadar mi naraste, sem bolj živčna ali je lahko to od stresa? Ali lahko povečam doze tablet brez zdravnice?
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Groza po kolesarskem vzponu

  Avtor vprašanja: Mitja Rajh
  Sem diabetik tipa 2. Do zdaj sem nivo sladkorja uravnaval bolj ali manj uspešno s hrano in rekreacijo. Do zdaj se mi je nivo sladkorja vedno znižal po telesni dejavnosti, danes se po nekoliko težjem enournem kolesarskem vzponu doma z grozo opazil, da se mi je sladkor dvignil celo na 12,5 čeprav sem od doma šel z 7,5. Prosim, če mi odgovorite, kaj je vzrok temu in če se zdaj sploh še ukvarjam s težjo rekreacijo?
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Amputacija zaradi diabetesa

  V zadnji številki Dite me je zelo prestrašil članek "Amputacije zaradi diabetesa". Gospa, o kateri pišete, se je zdravila, tako pravi, samo s hrano, a so ji vseeno morali amputirati noge. Nikjer pa ne piše, koliko so bile njene vrednosti krvnega sladkorja pri tem zdravljenju. Ker dvomim, da so ji morali amputirati noge pri nizkih vrednostih, me zanima me koliko so tiste vrednosti sladkorja, pri katerih pride do nevarnost amputacije nog.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Kdo ima prav?

  Avtor vprašanja: Boris
  Spoštovani, imam diabetes tip 2, do pred kratkim sem vsakodnevno jemal po dve različni tabletki, sladkor sem imel po jedi od 7 do 8. Po zadnji kontroli pri diabetologu imam samo še eno tabletko na dan, sladkor po jedi pa se mi giblje med 9 in 10. Osebni zdravnik pravi, da je to preveč, diabetolog pa, da to ni nič hudega.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Problematične tablete

  Avtor vprašanja: Zvesta bralka iz Ljubljane
  Na vas se obračam, ker v ambulanti, kamor hodim, ne morem dobiti pravega odgovora za moj problem. To pa je, da ne prenašam skoraj nobenih tablet zaradi želodca. Imela sem tri rane na želodcu in operacijo, zdaj pa je želodec preobčutljiv. Dolga leta sem jemala Diaprel MR 60, a mi ni več zadoščal, zato mi je zdravnica predpisala druge tablete, preizkusila sem že Glukofage, Glucobay in Glurenorm, a jih nisem dobro prenašala, še posebej Glucobay ne zaradi napenjanja. žal se mi zdi, da je zdravnica jezna name, če načnem to temo.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Nezavedne hipoglikemije

  Avtor vprašanja: Anita T.
  Prosila bi vas, če lahko moje vprašanje čim prej posredujete diabetologu, ki svetuje tudi v vaši reviji Dita, katere redni naročniki smo in jo z veseljem prebiramo. Moj mož je diabetik (tip 1). Star je 38 let in je 20 let na inzulinu. Bolezen dobro obvladuje, nima nobenih drugih zdravstvenih težav, njegovi zdravstveni pregledi oz. izvidi (holesterol, ledvice, žile, oči) so vedno bp. Njegov največji problem pa predstavljajo nezavedne hipe.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Prilagoditev inzulina po odpustu iz bolnišnice

  Avtor vprašanja: Luka
  Moj oče (70 let) je bil pred tednom dni odpuščen iz bolnišnice Topolšica, kjer so ga zadržali zaradi hude pljučnice. Preden so ga sprejeli, je med drugimi jemal tudi 3mg tablete Amaryl za sladkorno bolezen. V bolnišnici Topolšica so mu začeli dajati inzulin in mu ga tudi predpisali za nadaljnjo uporabo doma. Pojavili pa so se problemi.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Simon in športi

  Avtor vprašanja: Simon
  Imam povečan sladkor (6,7)in me zanima s katerimi športi se moram ukvarjati, da bom znižal sladkor v krvi in predvsem me zanima, če lahko kolesarim?
  Več o ...
   
 
Prvi4950515253ZadnjiVsi
 
 

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.