Odgovarja diabetolog Damjan Justinek, dr.med.

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Priporoči stran prijatelju

 
 
 

 
Razvrsti po:
 
 • Št. komentarjev 0

  24.04.2017

  Zakaj imam zjutraj višji sladkor?

  Avtor vprašanja: Sliva A.
  Imam diabetes tipa 2 in sem zaenkrat samo na dieti. Zanima me zakaj se mi to dogaja da imam zjutraj vedno višji sladkor kakor naprimer pred spanjem ali po zajtrku ne glede kaj jem prejšnji dan popoldne.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  21.04.2017

  Tablete ali inzulin? Kaj je boljše za srce?

  Avtor vprašanja: Polona G.
  Zanima me za tablete Glucophage in Glicada. So te tablete škodljive za srce ali bi bilo boljše iti na inzulin dvakrat na dan? Mož ima diabetes tip 2, zjutraj ima okrog 6,5 mmol/l do 7,5 mmol/l odvisno katero hrano uživa. Predvsem me zanima kaj je boljše za srce?
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  18.04.2017

  Nasvet za uživanju sadja pri diabetesu

  Avtor vprašanja: Marija P.
  Ker sem šele začetnik v tej tematiki, izmerili so mi 6,3 sladkorja v krvi, sem torej v diagnostiki v predsladkorni fazi (prediabetes), vas prosim za nasvet glede uživanja svežega sadja katerega se nekako najtežje odpovem oz. ne vem točko koliko in kdaj naj jem sadje, da ne bom ogrožala preveč svojega sladkorja.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  03.04.2017

  Ali mora biti v nosečnosti sladkor vedno pod 6,6 mmol/l?

  Avtor vprašanja: Marjeta K.
  Trenutno sem v 22. tednu druge nosečnosti in sem opravila OGTT 75g. Vrednosti so bile v mejah normale; na tešče 4,6, po 2 urah 7,5 in po 1 uri 6,8. V prvi nosečnosti je bil OGTT pri 24. tednih normalen, zdravnica pa me je vseskozi opozarjala, da je plod velik (prevelik za 3 tedne) in me potem na lastno željo poslala še enkrat na OGTT, v katerem je bila vrednost po drugi uri višja za...
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  17.03.2017

  Inzulin pri poklicnem vozniku

  Zjutraj si na tešče merim sladkor in ga imam v povprečju 7,5 do 8,5, kar pa je najbrž preveč. Ko sem imel nazadnje kontrolo pred 8 meseci sem imel povprečje 7,8 in mi je moja diabetologinja grozila že z inzulinom.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  07.03.2017

  Ali lahko zamenjam tablete zaradi prebavnih težav?

  Od leta 2009 imam sladkorno bolezen tipa 2. Do leta 2016 sem si sladkorno bolezen uravnavala s hrano. Lani pa sem dobila tablete Aglurab 850. Po tabletah imam stranske učinke in sicer...
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  22.02.2017

  Po splavu povišan sladkor v krvi

  Avtor vprašanja: T.V.
  Stara sem 37 let, po splavu me je ginekologinja opozorila, da sem imela pri odvzemu krvi vrednosti sladkorja na tešče 6,0.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  21.02.2017

  diabetes in nočno delo?

  Avtor vprašanja: L.Ž.
  Sladkorni bolnik tip II na insulinu in nočno delo? Gre za delo varnostnika, dela v toizmeskem turnusu v zaprtem in odprtem prostoru s strankami.
  Več o ...
   
 
Prvi34567ZadnjiVsi
 
 

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.