Odgovarja diabetolog Damjan Justinek, dr.med.

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Priporoči stran prijatelju

 
 
 

 
Razvrsti po:
 
 • Št. komentarjev 0

  24.08.2018

  Ali naj pred operacijo preneham z antidiabetiki?

  Avtor vprašanja: Marta J.
  Imam sladkorno bolezen tipa II že 20 let. Zdravim se z Trulicity inekcijo 1,5 mg 1 x tedenslo in 2 tableti dnevno (zjutraj in zvečer) Glucophage 1000 mg. Ker imam v začetku jeseni predvideno operacijo sedlastega sklepa palca in isočano sprostitev medialnega živca (z narkozo). Zanima me ali moram pred operacijo prenehati terapijo za sladkorni in če koliko časa prej in po operaciji.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  05.06.2018

  Ali je vrednost 7,8 mmol/l pri gestacijskem diabetes v redu?

  Avtor vprašanja: Veronika
  Stara sem 33 let. V drugi nosečnosti so mi v 32. tednu diagnosticirali gestacijski diabetes, ki sem se ga do konca nosečnosti trudila uravnavati z dieto in sprehodi. Pred tem nisem bila nikoli na OGTT, tudi na prvo kontrolo so me naročili šele pol leta po porodu. Od poroda pa je 4 mesece in sladkor je ostal povišan, le s to razliko, da si sedaj za zajtrk, malico in večerjo privoščim 60 g kruha, saj so tudi dopustne vrednosti sladkorja sedaj do 7,8. Pri vnosu OH se držim okvirov, ki jih določa diabetična prehrana, vendar pri preizkušanju različnih jedi večkrat presežem vrednosti sladkorja nad 8 in 9 mmol (po uri in pol). Ko pa sem pojedla malo več, pa sem si izmerila tudi nad 10.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  22.05.2018

  Odstranjevanje dlačic z intenzivno impulzno svetlobo pri diabetikih?

  Avtor vprašanja: Ana
  S prijateljico sva kupili izdelek za odstranjevanje dlačic z ipl (intenzivna pulzna svetloba) tehnologijo. Vendar sem zasledila, da se odsvetuje uporabo pri sladkorni bolezni. Jaz imam sladkorno bolezen tip 1 že 13 let...
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  28.04.2018

  Nosečnost in mejni krvni sladkor

  Avtor vprašanja: Mateja Č
  Sem prvič noseča, v 12 tednu in imam glukozo v krvi 5,1 mmol/l ter U-Metiletone 1. Ginekolog me je poslal k diabetologu, mene pa zanima, kaj vse to pomeni in kaj lahko naredi
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  18.04.2018

  Hujšanje z Viktozo

  Avtor vprašanja: Anita
  Stara sem malo manj kot 43 let in sem mamica dveh punčk. Prva nosečnost je potekala brez težav. Pred šestimi leti pa sem imela pri drugi nosečnosti nosečniško sladkorno in sem morala jemati inzulin.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  18.04.2018

  Reaktivna hipoglikemija

  Avtor vprašanja: Monika
  Pred dvema mesecema sem bila zaradi slabega počutja (tresenje, utrujenost,...) na pregledu pri diabetologinji, ki je ugotovila, da imam reaktivno hipoglikemijo.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  28.03.2018

  Kaj je vzrok porast sladkorja?

  Avtor vprašanja: Egon P.
  V januarju letos sem preveril krvni sladkor. Bil je 6 mmol/l. Pred tem nisem imel s tem problemov. Nakar sem službeno odpotoval na teren za mesec in pol. Poslovna srečanja so bila precej stresna. Skoraj vsak dan sem pojedel precej napolitank ( 800 g), čokolade, sladki sok. V februarju izmeril sladkor, je bil že 7,5. Ko sem prišel konec marca domov je bil sladkor že...
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  16.03.2018

  Ali si lahko sama povečam enote inzulina?

  Avtor vprašanja: Ajda
  Sem v 29. tednu nosečnosti. Predvčerajšnjim sem začela z jemanjem inzulina po 4 enote pred tremi glavnimi obroki. Jemljem kratkodelujoči NovoRapid. Kljub temu, da se držim predpisanih načel prehranjevanja (med katere spada tudi to, da sem prenehala jesti sadje - ki ga zelo zelo pogrešam) imam po obrokih včasih še vedno povišan krvni sladkor do 8,5 mmol/l. Svetovalka v diabetološki ambulanti mi je rekla, da si lahko sama povečam odmerek za dve enoti v enem dnevu.
  Več o ...
   
 
Prvi12345ZadnjiVsi
 
 

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.