Odgovarja diabetolog Damjan Justinek, dr.med.

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Priporoči stran prijatelju

 
 
 

 
Razvrsti po:
 
 • Št. komentarjev 0

  10.12.2018

  Diabetes v družini

  Avtor vprašanja: Veronika R
  Na vas se ponovno obračam z nepojasnjeno diagnozo, saj imam diabetes že kakšno leto in še čakam na obravnavo pri diabetologu. Stara sem 34 let, visoka 169 cm in težka 64 kg. Prvega otroka sem rodila februarja 2016.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  10.12.2018

  Mišične bolečine zaradi inzulina?

  Avtor vprašanja: Marjan K
  Pred šestimi meseci so mi predpisali inzulin(insulatard). V istem času so se mi pojavile bolečine v mišicah na nogah. Bolijo stegna zgoraj in spodaj ter meča.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  05.12.2018

  ALI ŠKODIM OTROKU?

  Na vas se obračam z vprašanjem v zvezi z nosečniško sladkorno boleznijo. V 25. tednu nosečnosti so mi na tešče namerili v krvi 5,2 mmol/l glukoze. Kljub povišani prvi vrednosti sem opravila 75 g OGTT test
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  05.12.2018

  DIABETES, GLIVICE IN ŠE DEPRESIJA

  DIABETES, GLIVICE IN ŠE DEPRESIJA Na vas se obračam v veliki stiski, iz katere kar ne vidim več izhoda. Ne vem sploh, kje bi začela, toliko se je nabralo problemov. Sem upokojena medicinska sestra in že vrsto let tudi vdova.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  09.11.2018

  Ali je dieta LCHF primerna za diabetike?

  Avtor vprašanja: Bilas H.
  Zanima me ali je dieta lchf tudi za diabetike?
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  02.11.2018

  Presaditev trebušne slinavke

  Avtor vprašanja  
  Imam diabetes tip I że 32 let. Stara sem 51 let. Zadnji 2 leti imam zelo nestabilen sladkor, ki niha iz hipe do 20 mmol. Nikakor ga ne morem urediti, čeprav sem imela prej dokaj urejeno sladkorno. Zanima me, kaj moram storiti, da se prijavim na presaditev pankreasa in kakšne pogoje moram izpolnjevati.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  24.10.2018

  Po operaciji trebušne slinavke povišan sladkor v krvi

  Avtor vprašanja: Majda K.
  Leta 2014 sem bila operirana zaradi karcinoma trebušne slinavke. Odstranili so mi glavo slinavke, žolčnik, dvanajsternik in cca 5 cm črevesja. Zasevkov niso našli. Od takrat dalje jem Kreon 25000, ob večjih obrokih 2, ob malici pa po 1. Pazim da ne jem mastne hrane in ne delam hrane na prežganju. Redno hodim na kontrole in do sedaj ni bilo nobenih težav. Letos julija pa sem zbolela za klopnim meningitisom, bila sem 11 dni v bolnici. Zdravili so me z infuzijami in protibolečinskimi zdravili. V bolnici mi je pričel nihati sladkor.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  14.10.2018

  Mnenje glede zdravil pri hiperholestemiji

  Avtor vprašanja: Jelka P.
  Hčerka je stara 11 let. Ima potrjeno hiperholestemijo, ki jo uspešno nadzorujemo s prehrano in gibanjem, saj je hčerka aktivna športnica ženskega košarkarskega kluba. Kontrole za holesterol imamo sedaj 1x letno. Zadnji izvid je z meseca oktobra 2017 in vrednosti so bile naslednje: S-holesterol=4,69; S-trigliceridi=0,7; S-HDL-holesterol=2,33; S-LDL-holesterol=2,2; S-Lp(a)=0,3. Ponovna kontrola oktober 2018.
  Več o ...
   
 
PrviPrejšnji12345ZadnjiVsi
 
 

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.