Odgovarja diabetolog Damjan Justinek, dr.med.

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Priporoči stran prijatelju

 
 
 

KRVNI SLADKOR PO OPERACIJI

09.10.2019

Avtor vprašanja: Stane Š

Trenutno jemljem tablete Aglurab 2 x 1000 mg. Skrbi me, kako bom lahko uravnaval krvni sladkor po operaciji, ko se ne bom mogel gibati in tudi na dieti bom verjetno. Tablete verjetno takrat ne bodo mogle opraviti svoje funkcije.

 

ODGOVOR DIABETOLOGA:

Aglurab so relativno šibka zdravila, ki pa imajo dolgoročno ugoden učinek na ožilje, strjevanje krvi, prebavo in črevesno floro. Če potrebujemo močnejša zdravila (tudi samo za premostitev), je najlažje izbrati tista iz razreda sulfonil sečnin, ki jih tudi vaš zdravnik dobro pozna (Gliclada, Diaprel, Amaryl, NovoNorm). Lahko se že vnaprej dogovorite, da vam predpiše kakšno škatlico, in če bo sladkor res višji, kot se bojite, poleg Agluraba vzamete dodatno tudi ta zdravila vsaj za teden ali dva po operaciji, dokler ne boste spet normalno aktivni.

 
 
 

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.