Mala kosila

Mala kosila

Jagnječji kari

Izjemno okusno malo kosilo, po katerem boste jagenjčka pripravljali samo še na ta način. Malo kalorij, nizek GI.

Za 6 porcij potrebujemo:

80 dag jagnjetine, pleče
2 čebuli
2 stroka česna
2 žlici olja
1 lovorov list
sol
sveže strt poper
1 jabolko
2 žlički karija
2 dl  vode
1 kozarček jogurta
1 žlica moke

Meso operemo, osušimo in narežemo na manjše kose. Opečemo ga na vročem olju, dodamo sesekljano čebulo in česen in pražimo 5 minut. Začinimo s soljo, sveže strtim poprom, karijem in lovorjevim listom. Jabolko olupimo in narežemo na koce ter dodamo kariju. Prilijemo vodo in dušimo, malo pred koncem zmešamo moko z jogurtom in prilijemo k mesu, premešamo in pokuhamo. Ponudimo z bulgurjem.

1 porcija vsebuje:

kalorij 228
ogljikovih hidratov 7 g
beljakovin 29 g
maščob 9 g
nasičenih maščob 2 g
prehranskih vlaknin 1 g

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.