Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
Razvrsti po:
 
 • Št. komentarjev 0

  Upadanje kognitivnih sposobnosti po 50. letu

  Med pomembne neželene posledice motene tolerance za glukozo in sladkorne bolezni sodi upad mentalnih sposobnosti, ki je pri diabetikih relativno pogost. Ko se bolniki soočijo z upadom kognitivnih sposobnosti, so precej zaskrbljeni.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Sladkorna stiska - nov pojem pri diabetesu

  Tako imenovana sladkorna stiska je čustveni odziv na življenje s sladkorno boleznijo, ki lahko izhaja iz odziva družbe na sladkorno bolezen. Nerazumevanje se lahko kaže tako glede samega poteka bolezni, kot finančnih posledic, povezanih z zdravljenjem diabetesa.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  ČOKO TSAMPA ali ZDRAV ČOKOLINO

  Tsampa vsebuje visok delež prehranske vlaknine in tako ugodno vpliva na raven krvnega sladkorja.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Ste že začeli s peko prazničnih piškotov?

  Odlični praznični piškoti Pajs brez obresti primerni za diabetike!
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Ali ste vedeli, da je bananin olupek bogat vir pomembnih hranil?

  Bananin olupek navadno zavržemo. Ampak, ali veste da je olupek še boljši za naše zdravje kot sredica? Vsebuje namreč številne vitamine, minerale in druge snovi, ki izboljšujejo presnovo, skrbijo za zdravo srce in ožilje, možgane ter izboljšujejo razpoloženje.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Manjše tveganje za nosečniški diabetes

  Nova študija kaže, da lahko zdrava prehrana v času zanositve in v drugem trimesečju zmanjša tveganje za številne zaplete v nosečnosti.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  VABLJENI NA DIABETES INFO TOČKO OB SVETOVEM DNEVU DIABETESA!

  Letos posebno pozornost posvečamo samooskrbi diabetesa v času covida, zato vas vabimo, da to nedeljo, 14. novembra, obiščete našo diabetes info točko na Prešernovem trgu v Ljubljani in preverite kakšen je vaš krvni sladkor. Se vidimo? ?
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Vabljeni na 51. sejem Narava zdravje

  Od 20. do 23. oktobra po enoletnem prisilnem dopustu svoja vrata ponovno odpira sejem Narava zdravje, ki svojim obiskovalcem tako veliko nudi na področju krepitve zdravja. Od njenih začetkov je na njem predstavljena tudi nacionalna kampanja proti diabetesu Bodi odličnjak, ki bo na diabetes info točki pod letošnjim geslom PRI DIABETESU MISLI TUDI NA SRCE poskrbela za svetovanje o zdravi prehrani, meritve holesterola in sladkorja, na voljo pa bo tudi veliko brezplačne literature o diabetesu ter izdelki s spletne trgovine Diabetes po znižanih cenah. Vabljeni tudi na predavanje avtorice kuharskih knjig za diabetike in vodje kampanje, Darje Lovšin, ki bo v četrtek poslušalcem razložila vse o mitih in dejstvih o diabetesu.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Začetek kampanje v Cankarjevem domu

  Letošnji začetek kampanje Bodi odličnjak z diabetes info točko na Festivalu za 3. življenjsko odboje v Cankarjevem domu smo uspešno obeležili tudi z izidom visokonakladnega časopisa Diabetes.
  Več o ...
   
 • Št. komentarjev 0

  Izšla je nova publikacija DIABETES!

  V rekordnem času nam je uspelo natisniti visokonakladni časopis DIABETES, s katerim vsako leto startamo nacionalno kampanjo Bodi odličnjak.
  Več o ...
   
 
Prvi12345ZadnjiVsi
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.