Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Diabetes in sladoled

Ali diabetiki lahko jedo sladoled? Seveda, vendar pri tem ne smejo pretiravati. Ena kepica sladoleda vsebuje približno 15 g ogljikovih hidratov, če pa zraven pojemo še kornet pa je vnos ogljikovih hidratov še višji. Zato se diabetikom priporoča sladoled v lončku. In če se na kepico sladoleda odpravite peš ali s kolesom, je skrb za dvig sladkorja odveč! Lahko pa sladoled pripravite tudi doma, kjer lahko pri recepturi zmanjšate dodatek sladkorja ali še boljše – namesto tega uporabite sladilo in tako zmanjšate vsebnost ogljikovih hidratov ter kalorij.

DIABETIČNI BEZGOV SLADOLED
Potrebujemo:
250 ml sladke smetane
10 bezgovih cvetov (po želji)
2 žlici bezgovega sirupa Pajs brez obresti
200 g grškega jogurta
limonina lupinica
žličko limoninega soka
1 žličko vodke (po želji, za boljšo strukturo)
2 žlici Eritritola v prahu z magnezijem

Segrejemo 50 ml sladke smetane in vanjo namočimo bezgove cvetove. Odstavimo in cvetove pustimo v smetani dve uri, preden jih ožamemo. Če nam kakšna cvetka ostane v smetani, je to čisto v redu. Bezgovi smetani primešamo grški jogurt, eritritol v prahu, naribano limonino lupinico, limonin sok ter bezgov sirup in dobro premešamo.
Stepemo preostanek sladke smetane in jo primešamo. Mešamo, dokler ne dobimo enotne mase. Maso prelijemo v plastično posodo in jo postavimo v zamrzovalnik. Večkrat premešamo, da bo sladoled lepo kremast.

 

Komentarji

 
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.