Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija

Zdrav življenjski slog je bolj učinkovit od viagre in dolgoročno tudi najbolj primeren, saj pomeni organizmu prijazno, naravno zagotovilo za zdravo in osrečujočo spolnost.

Strokovnjaki z univerzitetnega centra Johns Hopkins so s poglobljeno raziskavo na prostovoljcih ugotovili, da so težave s spolnostjo, zlasti pri moških, povezane s sedečim načinom življenja in pomanjkanjem gibanja. Erektilna disfunkcija, kot je strokovno poimenovanje za impotenco, je pogosteje prisotna pri kroničnih bolnikih, pri čemer je več kot polovica diabetikov in 44 odstotkov bolnikov z visokim krvnim pritiskom. Gre za (občasne) težave z erekcijo, ki se pojavlja tudi pri 26 odstotkih moških brez diagnoze, a z mirujočim načinom življenja, ki vsak dan presedijo pred televizijo ali računalnikom tri ure in več. Razgibani posamezniki bolj uživajo v spolnosti, ker nimajo težav z erekcijo, hkrati pa so bolj gibčni, inovativni in samozavestni. Zdrav življenjski slog, v kar je vključeno gibanje, ustrezna prehrana, počitek, spanje, sprostitev, družabnost, učenje in delo, nekajenje, zmernosti z alkoholom se je izkazal za najboljšo preventivo sladkorne bolezni in ostalih motenj presnove, debelosti, hipertenzije, ledvičnih bolezni, srčno-žilnih motenj in obolenj, težav s perefiernim ožiljem, povišanimi maščobami in holesterolom v krvi, pa tudi upadanja psiohofizičnih sposobnosti.

NM

 

Komentarji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.