Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

ČOKO TSAMPA ali ZDRAV ČOKOLINO

ČOKO TSAMPA ali ZDRAV ČOKOLINO

Za 1 osebo potrebujemo:
50 g čoko tsampe – najdete jo v Spletni trgovini DIABETES
250 ml vode ali mleka
1/2 popečene banane
1 košček temne čokolade
1 žlica arašidovega masla
pest popraženih arašidov

Tsampo damo v skodelico in prelijemo s toplim mlekom ali vodo. Vse skupaj dobro premešamo, da se znebimo grudic. Počakamo nekaj minut, da se tsampa zgosti, dodamo popečeno banano, arašidovo maslo, čokolado in arašide.

Tsampo so v preteklosti uživali že tibetanski menihi. Osnova je pražen ječmen, zmlet v moko. Tsampa je toplotno obdelana, kar pomeni, da kuha ni potrebna. Je bistveno bolj nasitna kot njej podobne kaše (zdrob, ovseni kosmiči, pirini kosmiči,..) in vsebuje nekoliko več beljakovin kot kaše: 14 g na 100 g pražene ječmenove moke. Hkrati vsebuje tudi visok delež prehranske vlaknine in tako ugodno vpliva na raven krvnega sladkorja.

 

Komentarji

 
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.