Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Začetek kampanje v Cankarjevem domu

Letošnji začetek kampanje Bodi odličnjak z diabetes info točko na Festivalu za 3. življenjsko odboje v Cankarjevem domu smo uspešno obeležili tudi z izidom visokonakladnega časopisa Diabetes.

Kot vselej, so tudi letos info točko Zavoda Diabetes obiskali tisti, ki so želeli izmeriti svoj krvni sladkor in holesterol, se oskrbeti s koristnim priročnikom ali pa se posvetovati, kako bolje voditi svoj diabetes. Resda je bilo letos obiskovalcev precej manj, kjub temu pa smo opravili 92 meritev sladkorja v krvi in 80 meritev holesterola.
»Pogumnih« je bilo le 25 moških, kar je le četrtina vseh, ki so se odločili za meritve (111), čeprav je moški spol tudi pri diabetesu bolj ogrožen zaradi zanikanja bolezni, poznega odhoda k zdravniku in slabše kontrole krvnega sladkorja. Odkrili smo 7 oseb s povišanim krvnim sladkorjem nad 10 milimolov brez diagnoze in jih napotili k njihovemu zdravniku oz. v laboratorij.
Najvišji krvni sladkor, ki smo ga zabeležili, je dosegel 15,8 mmol/l. Pri meritvah holesterola smo ugotovili, da je 49 oseb imelo holesterol višji od 5 mmol/l.
Obiskovalci Festivala so bili tudi prvi, ki so prejeli brezplačni izvod strokovne publikacije Diabetes. Izšel je v visoki nakladi 150.000 izvodov, na festivalu pa smo jih razdelili več kot tistoč. Izid publikacije Diabetes, ki jo ustvarjajo številni strokovnjaki z različnih področij je vsako leto eden od dosežkov, na katerega smo lahko upravičeno ponosni.
Distribucija Diabetesa poteka na nacionalnem nivoju, tako lahko časopis vse do konca leta brezplačno dobite: v zdravstvenih ustanovah, v lekarnah, v društvih diabetikov, na bencinskih servisih Petrola, na Slovenskih železnicah in kot prilogo časopisa DELO.
Vse do 14. novembra bomo ozaveščali po radiu, televiziji, na nogometnih igriščih, na mestnih plakatih, avtobusih in še marsikje. Odmevalo bo geslo: PRI DIABETESU MISLI TUDI NA SRCE!
Naslednjič se vidimo na diabetes info točki v središču Ljubljanje na Prešenovem trgu novebmra ob svetovnem dnevu diabetesa. Še prej pa seveda vabljeni na sejem Narava zdravje, kjer bomo diabetes info točko organizirali od 20. do 23. oktobra.
Zavedajmo se, da postaja samooskrbnost pri vodenju diabetesa v teh napornih časih vse bolj imperativ zdravja, in da je lastna skrb največja garancija za življenje brez hujših zdravstvenih zapletov.

 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.