Portal DIABETES.SI
Bezenškova ulica 18, Ljubljana
T: 01 542 50 04
Vas pogosto muči pomanjkanje energije? Utrujenost? Pomanjkanje energije je pogost spremljevalec sodobnega...
Pravilna ustna higiena je ključ do uspeha pri zdravju zob in obzobnih tkiv. Pri pacientih s sladkorno...
Ali diabetiki lahko jedo sladoled? Seveda, vendar pri tem ne smejo pretiravati. Ena kepica sladoleda...
Ta odlična juha z nadihom dolge njive v megličastem oktobrskem jutru vsebuje le zmerno količino ogljikovih hidratov na porcijo in je zato krvnemu sladkorju prijazen začetek domačega kosila.
Za 4 porcije potrebujemo:
Najprej segrejemo olivno olje in popražimo drobno sesekljan česen, da zadiši. Dodamo bučni pire (naredimo ga tako, da bučo narežemo na majhne kose in v malo vode dušimo do mehkega), vodo, čili, sol in poper. Pustimo, da juha zavre in jo takoj odstavimo. Dodamo malo sladke smetane, bučnih semen in bučnega olja.
DOBER TEK!