Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Odlična bučna juha

Ta odlična juha z nadihom dolge njive  v megličastem oktobrskem jutru vsebuje le zmerno količino ogljikovih hidratov na porcijo in je zato krvnemu sladkorju prijazen začetek domačega kosila.

Za 4 porcije potrebujemo:

  • 4 lončke bučnega pireja
  • 3 lončke vode
  • 1 žlico olivnega olja
  • 3 stroke česna
  • pol žličke zdrobljenega čilija
  • sol, sveže strt poper
  • 2 žlici sladke smetane
  • prigišče bučnih semen
  • žlica bučnega olja

Najprej segrejemo olivno olje in popražimo drobno sesekljan česen, da zadiši. Dodamo bučni pire (naredimo ga tako, da bučo narežemo na majhne kose in v malo vode dušimo do mehkega), vodo, čili, sol in poper. Pustimo, da juha zavre in jo takoj odstavimo. Dodamo malo sladke smetane, bučnih semen in bučnega olja.

DOBER TEK!

 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.