Portal DIABETES.SI
Bezenškova ulica 18, Ljubljana
T: 01 542 50 04
Vas pogosto muči pomanjkanje energije? Utrujenost? Pomanjkanje energije je pogost spremljevalec sodobnega...
Pravilna ustna higiena je ključ do uspeha pri zdravju zob in obzobnih tkiv. Pri pacientih s sladkorno...
Ali diabetiki lahko jedo sladoled? Seveda, vendar pri tem ne smejo pretiravati. Ena kepica sladoleda...
Počitnice se počasi poslavljajo in z njimi prav tako vroči poletni dnevi, vendar pa si kljub temu še vedno lahko privoščite en hitri brodet z lignji! Ta hitra in zelo okusna jed je še kako primerna za diabetike, z njo pa boste konkurirali tudi marsikateremu kuharju iz Istre iz kjer izhaja podobna jed.
Za 2 osebi potrebujemo:
2 žlički olivnega olja
1 majhn rdečo čebulo, drobno nasekljano
1 strok česna, nasekljan
nekaj vejic petrešilja, nasekljanih
pest izkoščičenih črnih oliv
1 čili (semena odstranite), drobno narezan
ščepec pekoče paprike
400 g pelatov v konzervi, narezani
220 g fižola svežega ali iz konzerve, odcejan in splahnjen
300 g svežih lignjev, očiščenih in narezanih na večje kose
limonina lupina naribana
narezana limona, za postrežbo
Priprava:
Na široki ponvi segrejte olje in popražite čebulo, vmes dodajte še česen in peteršilj ter kmalu nato še olive, čili in papriko ter pražite še kakšno minuto in potem dodajte še paradižnik. Nežno mešajte in kuhajte 15 minut.
Dodajte fižol, solite in poprajte. Lignje položite na vrh paradižnikove omake in pokrijte. Ne mešajte s kuhalnico temveč primite lonec in ga nekajrat rahlo zavrtite. Kuhajte približno 5 minut.
Plignje postrežite z omako na katero posujete še nasekljan peteršilj ter limonino lupinico ter servirajte skupaj z limoninim krhljem.
DOBER TEK!