Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Sara Isaković je obiskala F3ŽO

Festival za 3. življenjsko obdobje v Cankarjevem domu že tradicionalno predstavlja največji dogodek namenjen starejšim generacijam, velik pomen pa dajejo tudi medgeneracijskemu sodelovanju. Tudi v tem kontekstu je potekal izredno zanimiv pogovor z srebrno olimpijko in ambasadorko kampanje Bodi odličnjak, Saro Isaković, ki je kot mednarodna uspešna trenerka čuječnosti podkovana v tem, da ljudem nazorno prikaže kaj zmorejo in kaj vse je mogoče storiti za svoje zdravje. Pogovor z naslovom: Tri ženske v čolnu, da o psu ne govorimo, je vodila urednica revije Dita, Darja Lovšin in število udeležencev priča o tem, da je ta tema izredno zanimiva in da je Sara odličen izbor za ambasadorko kampanje, saj ji ljudje prisluhnejo in sledijo.
Zadnji dan festivala pa je potekal še en zanimiv pogovor, tokrat z Mihom Butaro, častnikom slovenske vojske in veterana vojne za Slovenijo. To je tisti poveljnik, ki ni dal povelja za nesmiseln napad na vojašnice JLA, ki bi po vsej verjetnosti po nepotrebnem terjal civilne žrtve in povračilne ukrepe. Še vedno zelo aktiven in agilen je pravi primer kako se spopasti z diabetesom in prava oseba za veliko občinstvo na festivalu. Za kako zanimivo osebo gre, pove podatek, da se je še dolgo po koncu pogovarjal z znanci in prijatelji, ki jih ima res veliko.
Ta pogovor je bil tudi najboljši način za sklenitev festivala, ki je letos ponovno ponudil veliko vsebine za skoraj 20.000 obiskovalcev. Na diabetes info točki kampanje Bodi odličnjak smo tudi letos številnim obiskovalcem v ušesa polagali sporočilo kampanje: Pri diabetesu misli na srce, saj je med obiskovalci festivala dosti takih, ki so srčno žilno ogroženi. Veliko obiskovalcev je prišlo tudi zato, ker so si lahko med prvimi v Sloveniji vzeli težko pričakovani brezplačni izvod strokovne publikacije Diabetes, ki je po besedah mnogih letos vsebinsko še presegel lanskega. Tega seveda lahko dobite tudi vi, oglasite se v Dita centru in z veseljem vam ga bomo dali.

Matej Lovšin

Program kampanje Bodi odličnjak sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.

 

Galerija

 

Komentarji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.