Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Izšel je Diabetes!

Časopis DIABETES izide enkrat letno pred svetovnim dnem diabetesa 14. novembrom. Izdaja ga Zavod za izobraževanje o diabetesu kot osrednje glasilo nacionalne kampanje Bodi odličnjak! Kampanja, ki poteka že od leta 2012, je namenjena preprečevanju diabetesa tipa 2.
Visoka naklada in dobro organizirana distribucija, pri kateri sodelujejo številni partnerji, od zdravstvenih in lekarniških ustanov do Petrola in Slovenskih železnic, zagotavljata dober doseg in branost DIABETESA na področju celotne Slovenije. Pomembno je, da ga berejo tudi moški, ki so bolj ogroženi in delovno aktivni ljudje, ki niso med pogostimi obiskovalci zdravstvenih ustanov. Kako bolezen bolje preprečevati in zdraviti so teme, ki smo jih pripravili v sodelovanju s strokovnjaki različnih specialnosti, tokrat s posebnim poudarkom na povezavi diabetesa s srčno žilnimi boleznimi.

8 razlogov zakaj brati DIABETES?

1. Ker raje preprečite kot zdravite.

2. Ker so v njem informacije, koristne za vas in vaše najbližje.

3. Ker ste raje zdravi kot bolni in lahko k temu tudi sami pripomorete.

4 . Ker ste ogroženi, saj se diabetes širi z obsegom pandemije, še večja pa je nevarnost, če imate to bolezen že v družini, ste v srednjih letih in premalo telesno aktivni.

5. Ker pri diabetesu velja, da je dobra poučenost vredna zlata, saj vam lahko prihrani hudo trpljenje.

6. Ker vam manjka motivacije za spremembo življenjskega stila, vi pa bi radi naredili prvi korak.

7. Ker je danes staranje brez bolezni umetnost, h kateri odločilno prispevajo dobri nasveti.

8. Ker pri diabetesu tudi najboljši zdravnik rabi vašo pomoč.

 

Program kampanje Bodi odličnjak! vključno s publikacijo DIABETES podpira:

 


 

Komentarji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.