Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

8 tednov za urejen krvni sladkor

UKROTITI SLADKORNO BOLEZEN TIPA   2

Naša hrana danes vsebuje veliko sladkorja in lahko prebavljivih ogljikovih hidratov, zaradi česar smo izpostavljeni tveganjem za diabetes tipa 2, srčno-žilne bolezni, demenco in še čem.  Dr. Michael Mosley, zdravnik in avtor dokumentarnih oddaj na BBC-ju, razkriva samosvoj pristop k eni od največjih tihih epidemij današnjega časa – diabetesu tipa 2. Ko so mu ugotovili prve znake te bolezni, se je odločil sistematično boriti proti njej. Svoje izkušnje je opisal v knjigi 8 tednov za urejen krvni sladkor. O njej je profesor Roy Taylor z University of Newcastle dejal: »Črpa iz najnovejših znanstvenih raziskav in jih prepleta z resničnimi zgodbami bolnikov. Izpričuje globoko razumevanje največjega zdravstvenega problema našega časa.«

Trije glavni koraki

Najprej je dr. Mosley spremenil prehrano. Uvedel je mediteransko prehrano skorajda brez ogljikovih hidratov ter občutno zmanjšal obroke. Knjiga tako vsebuje natančen 8-tedenski prehranski načrt z recepti in napotki.

Drugi, hkratni korak je bilo povečanje telesne aktivnosti. Začel je s tako imenovano vadbo HIT  (high intensitiy interval training), to je zelo intenzivna kratkotrajna vadba, ki jo v knjigi podrobno opiše. Podaljšal je tudi prehojeno dnevno razdaljo na 10.000 korakov na dan.Stres zelo pripomore k razvoju sladkorne bolezni. Zato dr. Mosley svetuje urediti si misli in ne popustiti stresu. Njegov način za spopadanje z njim je čuječnost. Izvaja dihalne vaje in vaje za sproščanje mišic.

Pravočasno in vztrajno

Dr. Mosley s knjigo izpodbija mite, kot je tisti, da je počasno izgubljanje teže boljše kot hitro, in da ni več rešitve, ko zboliš za diabetesom tipa 2. Z lastnim primerom pokaže, da hitra izguba teže pri pravi dieti ne povzroči vrnitve kilogramov in da je mogoče ukrotiti to bolezen. Na podlagi številnih študij in opisanih izkušenj bolnikov dokazuje, da je mogoče s spremembo prehrane in načina življenja celo odpraviti diabetes tipa 2 – če se ga lotiš pravočasno in z vztrajnostjo.  

Oglasno sporočilo

 

 

 

Komentarji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.