Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Znan je zmagovalec 9. natečaja Plaktivat

Na natečaj je bilo tokrat prijavljeno 161 del! Med 101 prijaviteljem jih je bilo 31 iz Slovenije, kar 70 pa iz tujine, s čimer je projekt krepko prerasel lokalne okvire. Rešitve so prispele iz Slovenije, Alžirije, Argentine, Belorusije, Bosne in Hercegovine, Češke, Ekvadorja, Finske, Indije, Irana, Italije, Luxemburga, Kitajske, Kosova, Makedonije, Paragvaja, Poljske, Portugalske, Romunije, Rusije, Srbije, Turčije, Ukrajine, Velike Britanije in Združenih držav Amerike.

Strokovna komisija je nagradila mestni plakat z naslovom »Sladka grožnja « (avtorji: Ciril Trček, Maruša Lekše, Zala Sajko – LUNA \ TBWA).

Zmagovalec bo od 10. novembra 2017 dalje predstavljen na TAM-TAM plakatnih mestih po vsej Sloveniji. Projekt Plaktivat, ki ga predstavlja natečaj za oblikovanje mestnega plakata, smo v  družbi TAM-TAM zasnovali leta 2013, saj lastna plakatna mesta večkrat namenimo družbeno-odgovornim vsebinam. K sodelovanju smo tokrat povabili strokovnjake iz Zavoda Diabetes. Njihov cilj je bil poiskati plakat, ki bi z vizualnim sporočilom ljudi spodbudil, da smrtno resno vzamejo diabetes. Gre namreč za bolezen, ki je ne vidimo, ne čutimo in nas ne boli, dokler ni prepozno. Z izbranim plakatom smo želeli opozoriti na resnost pravočasnega testiranja in izboljšanja življenjskih navad.

»V TAM-TAMu menimo, da je mestni plakat pravi medijski format za vpliv na javno mnenje in premikanje mej, zato se perečih tem tudi lotevamo.« ob zaključku natečaja pravi Tomaž Drozg, direktor družbe TAM-TAM in glavni pobudnik projekta Plaktivat. Predsednik strokovne komisije Gal Erbežnikob tem dodaja: »Zmagovalno delo na inteligenten način predstavlja bistvo problema diabetesa. Male razvade: sladkarije, tobak in alkohol, so morda videti nedolžno, vendar so v resnici velika grožnja našemu zdravju«.

Izbor najboljšega plakata je opravila strokovna komisija v sestavi: Gal Erbežnik – Zavod za besede in misli, Ana Ivandić – Edition DigitalMatija Kocbek – PristopMiha Bevc – bPCSTine Lugarič – LUNA \ TBWADarja Lovšin – Zavod Diabetes in Blaž Gregorin – družba TAM-TAM.

 

Komentarji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.