Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Diabetes INFO točka na Prešernovem trgu

Cel naslednji teden bo med 9. in 13. uro v središču Ljubljane postavljena diabetes INFO točka z brezplačnimi meritvami sladkorja v krvi. Posebno vabilo velja za svetovni dan diabetesa, v torek, ko se bo dogajalo največ.

Diabetes INFO točka bo v partnerstvu z Mestno občino Ljubljana postavljena kot eden vrhuncev letošnje nacionalne kampanje za omejevanje individualnega in družbenega bremena diabetesa Bodi odličnjak!, ki v Sloveniji poteka že od leta 2012. 

Na diabetes INFO točki kampanje Bodi odličnjak bo Zavod Diabetes omogočil brezplačne meritve sladkorja za vse meščanke in meščane in tudi turiste, pripravljenih imamo tudi več kot 5.000 izvodov strokovne publikacije Diabetes, ki zajema tako najpomembnejše teme preteklega leta kot prihajajoče novosti na področju zdravljenja in preprečevanja diabetesa. Na voljo bo še veliko ostalega izobraževalnega gradiva o diabetesu, izvajali pa bomo tudi svetovanja o diabetesu in zdravi prehrani.

Diabetes je letos tudi tema družbeno odgovornega natečaja Plaktivat, pri katerem vsako leto na področju, ki si zasluži posebno pozornost, družba TAM- TAM nameni plakatna mesta po celi Sloveniji, na katerih se predstavi zmagovalec natečaja. Lansko leto je bil tako natečaj izveden za Olimpijski komite Slovenije, leto prej za Gasilsko zvezo Slovenije, za letošnjo temo pa Zavod Diabetes. Zmagovalca natečaja bomo letos predstavili prav na svetovni dan diabetesa, v torek 14.11., ob 12 h.

ML

 

 

Komentarji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.