Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Že drugič zabili diabetesu gol!

Po lanski uspešni premieri v ljubljanskih Stožicah se je glasbeno nogometna obeležitev svetovnega dne diabetesa (14. november ) letos preselila v Novo Gorico.

V dogodku brez primere sta pod geslom Zabijmo diabetesu gol! skušala račune poravnavati »lanskoletna tekmeca«, ekipa Odličnjakov proti slovenska DIA reprezentanca v malem nogometu. Odličnjaki so znani Slovenci iz sveta športa in zabave, ki podpirajo nacionalno kampanjo proti diabetesu Bodi odličnjak!  Žogo so brcali glasbeniki Miha Guštin-Gušti, Pero Lovšin, Vili Resnik, člani zasedb Muff, Avven in drugi ter nogometni asi Milan Osterc, Miran Srebrnič, Gregor Židan, Andrej Komac, Ivica Vulič in drugi.

Zagrizeno, kljub sladkorni bolezni tipa 1 se jim je zoperstavila slovenska nogometna DIA reprezentanca, ki je pod vodstvom Simona Rosiča letos na diaevropskem prvenstvu v futsalu dosegla 5. mesto.

Diabetes je bolezen, ki jo lahko učinkovito preprečujemo z zdravim življenjskim stilom, to pa je bilo tudi glavno sporočilo tekme, ki sta jo organizirala Zavod Diabetes in Društvo diabetikov Nova Gorica.

Tekst in foto: Matej Lovšin

Za sponorstvo ekipe Odličnjakov se zahvaljujemo družbi Novo Nordisk

 

Za prevoz Odličnjakov se zahvaljujemo podjetju Agio rent a car

 

 

Galerija

 

Komentarji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.