Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

MAGNEZIJ čudežni mineral

MAGNEZIJ čudežni mineral                                                    

Magnezij imenujemo čudežen mineral glede na pozitivne učinke, ki ga ima na številna akutna in kronična stanja telesa in vpliva pa tudi na pomladitev.
''Magnezij je potreben za encimske reakcije v telesu, za zdravje možganov in živčnega sistema,  zobe in kosti, je pa tudi učinkovit borec proti infekcijam. Malo manj pa je znano, da magnezij ugodno vpliva tudi na kožo, lasišče in lase.''

Ali veste, da je vsebnost magnezija v hrani, predvsem zaradi uporabe anorganskih gnojil silovito upadla?

Ali veste da v telesu kalcij in magneziju delujeta vzajemno, a imata ravno nasprotni učinek?

Če količina magnezija pade, se nivo kalcija poveča, da se ohrani ravnotežje, vir pa so največkrat kosti in zobje. Pri nizkem vnosu magnezija telo črpa kalcij iz kosti, pri visokem vnosu magnezija pa gre kalcij iz tkiv v kosti. Rešitev tega problema je torej, da znižamo nivo kalcija v krvi z visokim vnosom magnezija. Višek magnezija se izloči iz telesa z urinom za razliko od viškov kalcija, ki se odlagajo v tkivo. Veliko magnezija vsebuje zelena listnata zelenjava, stročji fižol, avokado, oreščki. Mineralna voda Magnesia je po svoji sestavi edinstvena, saj vsebuje kar 170 mg magnezija na liter, hkrati pa vsebuje manj drugih soli in tako ob osvežitvi telo ne obremenjuje z njimi. To novo minaralno vodo v Sloveniji, ki prihaja iz drugega največjega termalnega področja v Evropi Karlovi Vari, lahko dobite v gazirani, blagogazirani in negazirani obliki.

Imate dovolj magnezija? Preverite s kratkim testom.                                                  OGLASNO SPOROČILO


    

 

Komentarji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.