Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Diabetes in voda

Več vode za manj sladkorne bolezni

Tveganje za diabetes je mogoče razredčiti s kozarcem vode. Skupina francoskih znanstvenikov je v devet let trajajoči poglobljeni raziskavi ugotovila, da je dehidriran organizem bolj dovzeten za zaplete, povezane s povišanim krvnim sladkorjem.

Izsledki pričujoče raziskave so pokazali, da je pri ljudeh, ki dnevno popijejo med 2 in 2,5 litra vode ali druge nekalorične tekočine, tveganje za pojav sladkorne bolezni kar 36 odstotkov manjše, kot pri tistih, ki dnevno zaužijejo manj vode (tekočine). Spoznanje o ugodnih učinkih vode na zmanjšanje tveganja za diabetes francoski znanstveniki pojasnjujejo z dejstvom, da se v dehidriranem organizmu sproži centralni regulacijski mehanizem, pri katerem možgani spodbudijo tvorbo hormona vazopresina, ki povzroči pospešeno izločanje glukoze iz jeter. Človek, ki želi zmanjšati tveganje za pojav sladkorne bolezni, mora zato dovolj piti, ne glede na to, ali je oziroma še preden je žejen. Najbolje je že zjutraj na tešče spiti kozarec vode in to ponoviti večkrat na dan.  Preverite čez določen čas na vašem glukometru, kakšen bo rezultat. 

Nina Mazi, dr.med.

Dita, april 2012

 

 

Komentarji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.