Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Diabetiki nagnjeni k slabljenju kosti

Obseg pasu in kostna masa

Maščoba na trebuhu in obloge sala okrog pasu niso nesprejemljive le iz estetskih razlogov in nevarnosti presnovnega sindroma, s katerim se začne sladkorna bolezen, marveč po najnovejših ugotovitvah raziskovalcev ogroža tudi kosti.

Visceralna maščoba, ki obdaja organe v trebušni votlini, značilno povečuje tveganje za pojav sladkorne bolezni in z njo povezanih zapletov, hkrati pa zlasti pri diabetikih, botruje tudi izgubljanju kostne mase, oziroma pospešenemu redčenju kostne substance. Sladkorni bolniki so že brez presnovnega sindroma bolj izpostavljeni izginjanju kostne mase in slabljenju kosti. Maščobne obloge v predelu trebuha in odvečna visceralna maščoba povečuje vsebnost maščob v kostnem mozgu in znižuje kostno gostoto. Podrobnosti pričujočega mehanizma znanstveniki še preučujejo, a je njihovo sporočilo kljub temu jasno: Stran z maščobnimi oblogami v predelu trebuha!

NM

 

Komentarji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.