Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Maščobe in krvni sladkor

Leta 1927 je bila objavljena študija dr. Williama Sansuma in dr. Shirley Sweeneya, ki je jasno pokazala negativen vpliv pretiranega vnosa maščob na inzulinske funkcije.
Temu so sledili zdravniki in tako je v 50. letih prejšnjega stoletja dr. Walter Kemper zdravil svoje paciente, ki so zboleli za diabetesom tipa 2 z nizko- maščobno dieto, ki je pomagala tudi pri zdravljenju težav z diabetično retinopatijo, ledvičnih težavah in hipertenziji. V 70 – tih je dr. James W. Anderson objavil rezultate svojih eksperimentov, pri katerih je prišlo do zmanjševanja ali opustitve uporabe inzulina pri njegovih pacientih s sladkorno boleznijo tipa 2, ko so se začeli prehranjevati z nizko maščobno dieto in veliko vlakninami. Znanstvenik dr. Philip Randle je leta 1963 v raziskavi ugotovil, da maščobne kisline in glukoza tekmujejo za vstop v celico. Dokazal je, da ko maščobne kisline, ki pridejo v krvni obtok hitreje kot glukoza, pridobijo dostop do tkiv, blokirajo delovanje inzulina, zaradi česar ostane glukoza ujeta v krvi. Uživanje maščobnih kislin tako pripravi temelj zavračanja inzulina v mišicah in jetrih. Ta učinek je poimenoval sindrom maščobnih kislin, ki se je kasneje preimenoval v Randlov cikel.
Inzulinska rezistenca je tudi posledica kopičenja odvečne maščobe v tkivih, ki niso namenjena shranjevanju velikih količin maščob. Tudi po najnovejših znanstvenih študijah je najbolj učinkovita prehrana pri težavah z diabetesom nizko maščobna polnovredna rastlinska prehrana z le 10 do 15 % dnevnih kalorij iz maščob. Z zmanjšanjem količine maščob imajo bolniki manj težav z inzulinsko rezistenco. Pomembno pa je, zaužiti dovolj vlaknin, antioksidantov, vitaminov in mineralov, kar polnovredna rastlinska prehrana ponuja v obilju.
Pri samem procesu zdravljenja lahko pomagajo zdravilne rastline, ki podpirajo naše telo na pravi način in nimajo stranskih učinkov. Starodavne vede, kot je ajurveda, že več kot 5000 let pomagajo človeku do ravnovesja na celosten način.
Zahvaljujoč temu znanju je nastal izdelek CURALIN, ki je inovativen, učinkovit in edinstven na svetovnem trgu, namenjen diabetikom tipa 2. Ustvarili so ga strokovnjaki, zdravniki znanstvenega inštituta in kliničnega centra v Tel Avivu. Je popolnoma naraven izdelek iz 9 rastlin, med katerimi je korenika kurkume in cimetova skorja.
Učinki izdelka so predstavljeni v študiji Curalin supplement for patients with type 2 diabetes mellitus objavljeni 16 februarja 2023 na PubMed in ti so: delovanje na celice trebušne slinavke in spodbuda tvorba inzulina, aktivnejša presnova ogljikovih hidratov, boljša prebava, dvig energije, manjša želja po sladkem in zdravo zmanjševanje telesne teže, preventivi pred metabolnim sindromom, manjša resorpcija sladkorjev v črevesju ter večjo občutljivost tarčnih celic za inzulin, posredno zmanjšanje težave z ožiljem, mikrocirkulacijo, visokim krvnim tlakom in zapleti sladkorne bolezni.

OGLASNO SPOROČILO

 

 

Komentarji

 • Novotny Radex

  12.02.2024

  Citiraj
   
  Potrebujete posojilo, zadolženi ste, vaša banka je rekla ne. Ponujamo osebna posojila z dobrim rokom odplačevanja do 20 let z obrestno mero 3 % na leto. Ločujemo se od drugih posojilodajalcev, ker verjamemo v storitve za stranke in ostajamo z vami, dokler ne dosežete želenih rezultatov. Nudimo finančno svetovanje, ki vam pomaga izboljšati vaše poslovanje, in strankam po vsem svetu ponujamo rešitve dolgov z več kot 10-letnimi izkušnjami. Odgovorite na to e-poštno sporočilo spodaj; novotnyradex@gmail.com
 • Novotny Radex

  12.02.2024

  Citiraj
   
  Pozdravljeni, ste v težkem finančnem položaju? Ali nujno potrebujete denar za izvedbo svojih projektov? koliko potrebujete Ali želite v 24 urah? Ponudba posojil se začne od 20.000 do 50.000.000 CZK z obrestno mero 3 %. Odplačevanje kredita se začne od (1 - 30 let) - (12 - 360 mesecev). Če potrebujete varno nujno posojilo brez težav, me hitro kontaktirajte po e-pošti: novotnyradex@gmail.com
 • Novotny Radex

  12.02.2024

  Citiraj
   
  Ponudba posojil med poštenimi posamezniki
  Ponujamo najhitrejša posojila. Prijavite se lahko od 50.000 CZK do 30.000.000 CZK. Odplačila lahko razporedite na več mesecev ali do 30 let. Vašo zahtevo bomo obdelali in odobrili skoraj takoj. Denar izplačamo na dan podpisa pogodbe. Za več informacij nas kontaktirajte po elektronski pošti.
  Elektronski naslov: novotnyradex@gmail.com
 • Novotny Radex

  12.02.2024

  Citiraj
   
  Ste razočarani in razmišljate o prodaji svojih dragocenosti zaradi nujnega financiranja? Ne boj se več! Z 24/7 Pujcká izkažete spoštovanje in zadovoljite svoje potrebe, medtem ko imate še vedno svoje dragocenosti. Zagotovite si hitro posojilo pri nas na e-pošti: omegac037@gmail.com. Ponujamo takojšnje posojilo do 30 milijonov CZK z ugodnostmi, kot so takojšnje izplačilo, nizke obrestne mere, prilagodljive možnosti odplačevanja, 24-urna podpora strankam in še veliko več. Danes nam pišite na: novotnyradex@gmail.com.
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.