Ne prezriteVsi zapisi

 
 
 
 

Vsi članki

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Debelost je nevarnejša od neaktivnosti

Čeprav sta za nastanek sladkorne bolezni tipa 2 nevarna tako debelost kot pomanjkanje telesne aktivnosti, kaže, da je debelost sama po sebi vendar nevarnejša, pravijo znanstveniki s Harvarda.

Rezultati njihove šestnajstletne študije, ki so jih objavili v ameriški reviji Diabetes Care so osnovani na analizi zdravja 68.907 žensk, kar je izredno velik preiskovalni vzorec. Upoštevajoč dejavnike tveganja, kot je kajenje in starost, so znanstveniki potrdili, da tveganje za razvoj diabetesa narašča vzporedno s povečevanjem indeksa telesna mase in povečevanjem obsega trebuha.

Tveganje je bilo manjše pri posameznicah, ki so bile bolj telesno dejavne, vendar je bila ta povezava slabše izražena. Zato raziskovalci poudarjajo, da bi moralo biti vzdrževanje zdrave telesne mase glavni cilj v preprečevanju diabetesa.

 JK

 

Komentarji

  • Marjan

    22.06.2012

    Citiraj
     
    Sladkorna bolezen je glavna posledica debelosti,ljudje se morajo malce zamislit in ne posegati po umetni hrani,saj ta najbolj redi.
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.